Βασίλειος Τάκος αστρολόγος

Βασίλειος Τάκος

Αστρολογοσ

Αστρολόγος - Δάσκαλος Αστρολογίας

Λίγα λόγια για μένα

Η αστρολογία ήταν πάντα το πάθος μου, από μικρή ηλικία. Ασχολήθηκα για πολλά χρόνια, διαβάζοντας, ψάχνοντας, ερευνώντας αρχαία Ελληνικά αστρολογικά κείμενα (του Πτολεμαίου, Δωρόθεου, Θεόφιλου, Παύλου, Ρητόριου, κ.α.), Περσικά και Αραβικά κείμενα (του Ibn Ezra, Māshā’allāh, Abū Ma’shar, Al-Qabīsī, κ.α.), αφομοιώνοντας και εφαρμόζοντας την αστρολογική γνώση, τις μεθόδους και τεχνικές, κατ’ αρχάς στην καθημερινή μου ζωή και κατ’ επέκταση, σε όποιον μου το ζητήσει και θεωρεί ότι το χρειάζεται. Το πάθος μου για την αστρολογία με ωθεί να συνεχίζω να ενημερώνομαι, να μελετάω, να παρακολουθώ διεθνή αστρολογικά συνέδρια και να επεκτείνω τις γνώσεις μου διαρκώς.

Από τον Φεβρουάριο του 2020 είμαι ο επίσημος εκπρόσωπος της σχολής STA (School of Traditional Astrology) στην Ελλάδα, όπου σε αποκλειστική συνεργασία με την σχολή, διδάσκω τα μαθήματα ωριαίας αστρολογίας STA στα Ελληνικά. Από τον Μάΐο του 2022 ξεκίνησε να διδάσκεται και η Γενέθλια Αστρολογία Επαγγελματικού Επιπέδου.

Είμαι διπλωματούχος αστρολόγος των ακόλουθων σχολών αστρολογίας:

 • Master’s Degree Certification Course by Noel Tyl
 • Ελληνιστική Αστρολογία by Chris Brennan
 • Horary Practitioner DipH - STA (School of Traditional Astrology)
 • Medical Practitioner - STA (School of Traditional Astrology)

Ειδικεύομαι στην:

 • Γενέθλια αστρολογία
 • Ωριαία αστρολογία
 • Ψυχολογική αστρολογία
 • Παραδοσιακή αστρολογία
 • Επιλεκτική αστρολογία
 • Συναστρία
 • Ελληνιστική αστρολογία
 • Ιατρική αστρολογία

Συμμετοχές

- Ομιλία για το ελληνικό "Star Club" της ISAR με θέμα «Ο συνοδικός κύκλος και η επίδρασή του στη δύναμη των πλανητών», που διεξήχθει διαδικτυακά στις 14 Ιουλίου 2021. Αναλυτικότερα, η ομιλία επικεντρώθηκε στην κίνηση των πλανητών και πώς αυτή αποτελεί ένα κρίσιμο συστατικό στοιχείο στα πλαίσια των πολυσύνθετων συμβολισμών της ωριαίας αστρολογίας, με αναφορά στον συνοδικό κύκλο των πλανητών και στην βοήθεια που προσφέρει στα διάφορα ερωτήματα και στην εύρεση της κατάλληλης απάντησης. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

- Δημοσίευση άρθρου - ανάλυσης ωριαίας ερώτησης στο περιοδικό The Career Astrologer, του διεθνούς αστρολογικού οργανισμού The Organization for Professional Astrology (OPA). Το άρθρο παρουσιάστηκε στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού. Μπορείτε να δείτε το άρθρο (σελ. 44-46) και να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση του περιοδικού σε μορφή PDF, εδώ.

- Δημοσίευση άρθρου - ανάλυσης ωριαίας ερώτησης στο περιοδικό The Astrological Journal, του διεθνούς αστρολογικού οργανισμού Astrological Association (ΑA). Το άρθρο παρουσιάστηκε στην έντυπη και στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού. Μπορείτε να δείτε το άρθρο (σελ. 23-25).

- Ομιλία με θέμα "Theophilus of Edessa on trials, legal issues & conflict charts" στο επετειακό συνέδριο για τα 25 χρόνια της σχολής STA, που διεξήχθη διαδικτυακά στις 25 Σεπτεμβρίου 2021. Αναλυτικότερα, η ομιλία επικεντρώθηκε στην στρατιωτική αστρολογία, η οποία αν και φαίνεται ασήμαντη σε περιόδους ειρήνης, οι μέθοδοι της παραμένουν πάντα σημαντικές, επειδή θέτουν το πρότυπο για τους κανόνες που εφαρμόζονται σε δίκες, νομικά θέματα ή κάθε είδους χάρτες σύγκρουσης. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Περιμένω το μήνυμά σας

Μπορείτε να μου στείλετε μήνυμα αν έχετε οποιαδήποτε απορία, σχετικά με τις υπηρεσίες και τα μαθήματα και θα σας απαντήσω άμεσα.